Veld Automobielbedrijf

APK keuring

Auto’s in Nederland krijgen een jaarlijkse APK keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt altijd uitgevoerd door onze RDW erkende en gecertificeerde APK keurmeesters. Tijdens deze keuring beoordeelt onze keurmeester uw auto op 3 verplichte aspecten:

 • Verkeersveiligheid
 • Milieu
 • Registratie

Wat controleren bij APK?
Tijdens de APK-keuring controleren wij het volgende:

 • Remmen
 • Stuurinrichting
 • Wielophanging
 • Banden
 • Autogordels
 • Verlichting
 • Carrosserie
 • Zicht door de voorruit

Daarnaast meten wij de uitlaatgassen. Bij auto’s die rijden op benzine en LPG keuren wij door middel van een viergasmeting. Bij dieselauto’s voeren wij een roetmeting uit. Tot slot controleren we een aantal algemene zaken zoals het kentekenbewijs, het voertuigidentificatienummer en het soort brandstof.

APK vervaldatum
Hoe weet u wanneer uw auto weer toe is aan een APK keuring? Als uw auto al eerder gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de APK vervaldatum. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn gekeurd. De frequentie van de APK is tevens afhankelijk van het soort brandstof waarop de auto rijdt.

APK vervaldatum voor de benzineauto
Een benzine auto moet 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten, gekeurd worden. Na deze keuring is de periodiciteit alds volgt: (4-)2-2-1-1

APK vervaldatum voor diesel- en LPG-auto’s
Als uw auto op diesel of LPG rijdt, vindt de eerste keuring plaats 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

Basisbeurt

Bij een kleine beurt controleren wij alle vitale functies van uw auto. Hierbij kunt u denken aan de banden, uitlaat, accu, schokdempers, lampen en remmen. Uiteraard vullen wij de vloeistoffen aan en verversen of vervangen wij de olie en het oliefilter. U kunt vervolgens weer met een gerust hart de weg op. Plan online een afspraak of vraag een offerte aan..

Airco-onderhoud

Een goed werkende airco in de auto is wel zo comfortabel. Zo kunt u ondanks het warme zomerweer fris achter het stuur zitten. Een auto met airco heeft echter ook regelmatig onderhoud nodig. De aircoservice   voorziet in een grondige controle van het complete aircosysteem. Plan online een afspraak of vraag een offerte aan.

SAM_6076

Grote beurt

De onderhoudsspecialisten van Veld controleren bij een grote beurt alle belangrijke onderdelen van de auto en de motor. Indien noodzakelijk vervangen wij onderdelen. Op verzoek is een gratis APK bij een grote onderhoudsbeurt inbegrepen. u kunt online een afspraak maken of  een offerte aanvragen.

2015-04-09_08.33_.43_

Trekhaken

Veld monteert uitsluitend de sterkste kwaliteitstrekhaken van de topmerken. Uw garantie voor probleemloos gebruik. Alle trekhaken zijn gekeurd, dus betrouwbaar en veilig.