Banden service autobedrijf Veld in Steenwijk Kallenkote

Bandenservice

Banden wisselen

Beschikt uw auto over winterbanden? Dan is het zaak dat de banden twee keer per jaar gewisseld worden. In de lente vervangen we de winterbanden met zomerbanden. En net voor de winter zijn intrede doet, maken de zomerbanden plaats voor de wintervariant. Zoekt u een betrouwbare garage die de bandenwissel op een professionele manier kan verzorgen? Kom dan naar Automobielbedrijf Veld toe. Naast de bandenwissel regelen we als u dat wilt ook de opslag van uw autobanden.

Banden wisselen: u kunt erop wachten

Maak bij ons voor het verwisselen van uw autobanden per telefoon een afspraak. Op de bewuste dag brengt u uw auto naar ons en gaan wij voor u aan het werk. Een bandenwissel gaat doorgaans redelijk snel. U kunt bij ons dus wachten totdat het werk verricht is. Bij Automobielbedrijf Veld hebben onze monteurs het omwisselen van autobanden zo gedaan. En de kosten? Die zijn bij ons gewoonweg laag. We checken bij elke bandenwissel ook of de diepte van het profiel en de spanning op de banden nog goed zijn. Zo niet, dan kunnen we direct waarschuwen als de banden oud en versleten zijn. Een veilig idee.

Wanneer banden wisselen?

Vaak wachten mensen net even te lang als ze hun autobanden willen omwisselen. Op het moment dat het bijvoorbeeld gaat ijzelen of sneeuwen, komt u er ineens achter dat u nog op zomerbanden rijdt. Houd daarom de algemene stelregel aan: winterbanden werken beter dan zomerbanden als dat de temperatuur lager wordt dan 7 graden. Houd dus vooral de buitentemperatuur in de gaten en laat het niet afhangen van sneeuw en gladheid.

Wilt u uw autobanden ook twee keer in het jaar laten omwisselen? Neem dan contact met ons om een afspraak in te plannen.

Uitlijnen

Heeft u het idee dat uw auto erg zwaar stuurt, uw stuur scheef staat of dat de auto naar één kant lijkt te trekken tijdens het rijden? Dan kan dit betekenen dat uw auto uitgelijnd moet worden. Het is belangrijk om dit wel zo snel mogelijk te doen, want een afwijking aan de wielstand van uw auto kan vervelende gevolgen hebben. U moet dan onder andere denken aan:

  • een verminderde veiligheid tijdens het rijden
  • een slechter rijcomfort
  • banden en mechanische onderdelen die sneller slijten
  • slechtere rijprestaties, wegligging en stuurcontrole

Breng daarom zo snel mogelijk een bezoek aan Automobielbedrijf Veld voor het uitlijnen van uw auto. Onze uitlijnspecialisten gaan dan zeer zorgvuldig met uw auto aan de slag, zodat u zo snel mogelijk weer veilig de weg op kunt. Ons advies is om jaarlijks de uitlijning van uw auto te laten controleren. Op die manier voorkomt u een hoop extra kosten in de toekomst.

Uitlijnen auto om bandenslijtage te voorkomen

De wielen van uw auto zijn onder een speciale hoek onder uw voertuig geplaatst. Op die manier heeft de auto de perfecte wegligging en zullen onderdelen minder snel slijten. Ontstaat er een afwijking in de stand van de wielen van uw auto? Dan gaan de banden onregelmatig slijten met als gevolg dat ze minder lang meegaan. Door regelmatig de uitlijning van de auto te laten controleren, bespaart u uiteindelijk flink op de kosten.

Overigens wordt bij het uitlijnen uw hele auto uitgelijnd en dus niet alleen de banden (iets wat heel veel mensen wel denken). We maken daarbij gebruik van professionele uitlijnapparatuur. Wilt u ons ook inschakelen voor het uitlijnen van uw auto? Maak dan een werkplaatsafspraak en neem contact met ons op.